18:00

Nyckelby IF

Referat: Frövi IK - Nyckelby IF

Stor och rättvis seger för Frövi mot Nyckelby
Frövi hade inga problem att besegra Nyckelby i hemmamatchen som spelades på Fröjevis mycket fina konstgräsplan. FIK inleder direkt matchen med ett spelövertag som består i 90 minuter. Redan i 3:e spelminuten är vi nära att ta ledningen med Johannes frispark räddas av gästernas målvakt nere i målvaktens vänstra stolpe - nära men bra räddning. Två minuter senare är vi nära igen då Burin får bollen i fint läge inne i straffområdet men skottet går över. I spelminut 6 spelar FIK upp ett vackert anfall som avslutas med att Runa klackar bollen till Jonas som kommer i ett bra läge inne i straffområdet men skottet går utanför. Oscar hittar fram med en fin passning till Burin som skarvar vidare till Jonas som är nära att näta i spelminut 7 men skottet går precis utanför målvaktens högra stolpe. I spelminut 10 gör vi ett högerinlägg mot mål och där finns Anton i ett bra läge men får inte till någon nick i duell med målvakt. I matchminut 11 gör Runa en instickare till Jonas som finns inne i straffområdet men målvakt hinner före. När klockan står på "13" så passar Runa fram Anton som kommer in i straffområdets vänsterkant och får på ett skott som går precis utanför stolpen. I samma spelminut har Johannes ett bra läge men skottet går över. Med kvarten spelad får Burin bollen på högerkanten och slår en crossboll till Anton som kommer med fart in i straffområdet och rullar bollen förbi utrusande målvakt och ledning med 1-0. Några minuter senare gör vi 2-0 och det är Johannes som blir målskytt genom att nicka in bollen i nät efter inlyft från Rasmus. Två minuter senare kommer Rasmus med fart in i straffområdet och prickskjuter in 3-0. I matchminut 24 får vi en dubbelhörna som avslutas med skott från Burin men skottet som var i ett bra läge gick över. Burin har ett kanonläge att sätta in bollen i nät när han får bollen inne i målområdet i spelminut 33 men bollen går över - väldigt bra läge. Oscar hänger med upp i anfallet i spelminut 35 och testar en instickare till Johannes men utrusande målvakt är med på noterna. I matchminut 39 hittar Erik fram med en macka till Burin med skottet går över. I matchminut 40 spelar Oscar och Rasmus ett fint passningsspel på högerkanten som avslutas med ett inlägg av Rasmus som hittar fram till Johannes som nickar in 4-0. Vi får en hörna i matchminut 42 som Rasmus slår mot bortre stolpen och där nickar Johannes in bollen i mål men målet blir bortdömt då domaren hittade en "ruff". I matchminut 44 lyfter Oscar in bollen från högerkanten mot Jonas som nickarstyr bollen men bollen går utanför. 4-0 i paus med ett karftigt spelövertag för FIK. I andra halvleks första anfall får Rasmus bollen på högerkanten och gör ett fint inlägg efter marken med ingen FIK:are får på en tå inne i målområdet. Oscar gör ett fint högerinlägg i spelminut 47 där bollen letar sig fram till Anton som nickar bollen mot mål med nicken går i ribban och ut. I matchminut 50 kommer Oscar in i straffområdet och får med sig en hörna som medför ytterligare en hörna som blir resultatlös. Minuten senare kapas Jonas högt upp på högerkanten och vi får frispark. Rasmus tar frisparken och slår in bollen i boxen med Nyckelby lyckas rensa. I matchminut 53 får vi en en hörna som medför en ny hörna som medför en ny hörna. Burin slår alla tre hörnorna och vid den sista letar bollen sig fram till Johannes som nickar in bollen i nät 5-0. Två minuter senare kommer Erik med fart och det ser Runa som spelar bollen till Erik som med kraft vräker iväg en vänsterbössa som sitter otagbart i målvaktens vänstra hörn 6-0. I matchminut 57 får vi en ny hörna där Burin får bollen i andra våg men ett stenhårt skott tar i huvudet på en motståndare. I spelminut 59 spelar Oscar fram Runa som kommer in i straffområdet men skottet täcks till hörna. Minuten senare gör Oscar ett inspel mot mål som medför en hörna som blir resultatlös. I matchminut 61 gör Johannes ett fint vänsterinlägg som letar sig fram till Oscar som skjuter halvvolleyn över ribban. I spelminut 64 spelar Oscar, Runa och Rasmut ett fint passningsspel som avslutas med att Runa får bollen inne i straffområdet och vänder förbi en motståndarback och sätter 7-0. Tre minuter senare gör Runa mål igen, 8-0, efter framspelning av Jonas. I matchminut 71 kommer Runa in till höger i straffområdet men skottet räddas av gästernas målvakt och vi får med oss en hörna som blir resultatlös. En minut senare får Murre bollen en bit utanför straffområdet och testar ett skott som går tätt över. I spelminut 79 spelar vi till oss en hörna. Hörnan slås och bollen letar sig fram till Runa som från ett bra läge testar ett skott men bollen täcks till hörna. I matchminut 82 brottas Rasmus ned och får en frispark högt upp på högerkanten. Frisparken lyft in i boxen men bollen rensas bort. Två minuter senare gör Rasmus ett högerinlägg som anslutas med nick från Johannes med bollen går utanför. Med 5 minuter kvar av matchen testar Johannes ett skott som smiter utanför. Med 4 minuter kvar av matchen får Dennis bollen strax utanför straffområdet och vräker iväg en vänsterbössa som letar sig upp i nättaket och det står 9-0. Med 2 minuter kvar passar Runa fram Kevin som elegant skjuter bollen i nät och det står 10-0. Vi är nära att göra ytterligare ett mål men Johannes skott i sista spelminuten går precis utanför stolpen. Vi vinner rättvist över Nyckelby där vi lyfter på hatten för gästernas målvakt som var bäst hos gästerna. Pris som hemmalagets bästa spelare gick till Erik som belönades med en massage skänkt av Villes Friskvårdsmassage i Frövi.